Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Op vrijdag 20 september organiseerde de jeugddienst van de stad Tongeren in de fuifzaal van het Jongerencentrum ‘Hal P’ de tweede editie van de ‘Back-to-school party’. Het was een mega fuif voor alle leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs van de Tongerse scholen.

“De overgang van het lager naar het secundair onderwijs is een grote stap. Het ene jaar waren deze leerlingen nog de oudste, het jaar erna zijn ze plots terug de jongste. Met de aankomende puberteit gaat er voor deze meisjes en jongens een heel nieuwe wereld open. De druk die de oudere leerlingen op school op hen zullen leggen de komende jaren zal het er zeker niet makkelijker op maken. Ook op sociaal vlak staan er heel wat nieuwe uitdagingen voor de deur. Ondanks dat ze nog jong zijn, dromen ze nu al van het uitgangsleven dat voor hen ligt. Met de ‘Back-to-School’ party willen we hen laten ervaren dat fuiven en plezier maken ook kan zonder dat hier alcohol en/of agressie voor nodig is.”, aldus An Christiaens, waarnemend burgemeester en schepen van jeugd.

"Voor jongeren die beginnen aan het middelbaar is dit een geweldige kans om nieuwe klasgenoten te leren kennen buiten de schoolmuren. Ze dansen zich hier samen te pletter en beschermen ook gelukkig hun oren. Ik ben ook een 20-jarige student dus ik weet als geen ander dat een goeie fuif de ultieme vriendenmaker is. Ook een enorme appreciatie aan alle vrijwilligers hier die ervoor zorgen dat al deze jongeren veilig kunnen feesten.", Kelly Roosen, jongste gemeenteraadslid Tongeren.

Klik op de foto's om ze te vergroten