Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

De ‘Dag van de Jeugdbeweging’ was een groot succes in Tongeren

Op vrijdag 21 oktober werd de 22ste 'Dag van de jeugdbeweging gevierd. Naar jaarlijkse gewoonte trokken alle leden en oud-leden hun jeugdwerkuniform aan om naar  school of de werkplaats te gaan.  Alle leden van de Tongerse jeugdbewegingen werden getrakteerd op een gratis lekker ontbijt op het Stadhuisplein. De jeugddienst Tongeren had voor iedereen croissants, chocokoeken, appels, wafels , choco en fruitsap voorzien, voor een 350-tal jongeren.

Schepen van Jeugd, An Christiaens kwam de jeugddienst helpen met uitdelen van het lekkere ontbijt.

Patrick Dewael, burgemeester: “Na enkele beperkte edities omwille  van corona was de editie van 2021 van de ‘Dag van de jeugdbeweging’ een groot succes. Ook het mooie weer speelde een belangrijk rol. Vandaag zetten we het  engagement van onze lokale leidingsploegen in de verf. Wekelijks zorgen zij ervoor  dat zo’n 1.200 kinderen  zich kunnen uitleven in één van de verschillende jeugdbewegingen.”

Stad Tongeren telt 15 verenigingen, goed voor zo’n 1.200-tal jongeren en een 150-tal begeleiders. Naast de wekelijkse activiteiten organiseren de verenigingen eet- en bonte avonden, wafelverkopen, weekendjes en zeker niet te vergeten het jaarlijkse zomerkamp als afsluiter van het werkjaar.

“ ‘s Avonds leggen we voor de leidingsploegen 2 bussen in naar de provinciale fuif ‘Nacht van de jeugdbeweging’. Deze gaat door in Hangar 58 in Bokrijk. Ook de inkomkaarten werden door de jeugdraad en jeugddienst aangekocht. Zo zorgen we ervoor dat alle jongeren naar de fuif kunnen en veilig heen en terug thuis geraken”, besluit An Christiaens, schepen van Jeugd.