Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Voorleesweek 2022

Van 19 tot 27 november loopt de Voorleesweek, een jaarlijkse campagne die het voorlezen bij kinderen aanmoedigt. In bibliotheken, boekenhandels, kinderdagverblijven en scholen over heel Vlaanderen wordt gedurende een hele week het belang en plezier van voorlezen in de kijker gezet. Thema dit jaar is: 'Lezen met je oren'.

Schepen van Cultuur An Christiaens: Tijdens de Voorleesweek staat luisteren centraal. Want wie goed luistert, leest meer. Voorlezen draagt niet alleen bij tot een beter taalgevoel en taalbegrip, kinderen leren ook beter luisteren en trainen hun concentratievermogen. Daarom trekt het voorleesteam van de bib deze week naar de Tongerse basisscholen om voor te lezen.”

Vandaag gaat schepen Christiaens met hen mee op pad en leest ze voor in de klas van juf Els in basisschool ‘Klimop Tongeren’, een school voor buitengewoon lager onderwijs. Maar ook jeugdauteur Winde Blocken is van de partij. Zij leest voor uit haar boek ‘De vreselijke kleur rood’. De bib gaat die week langs in 9 scholen, goed voor 40 klassen.

“Wie zelf graag voorleest en dat wil doen in een mooi en uitnodigend kader, kan binnenkort terecht in onze vernieuwde bibliotheek in de VELINX. Er zijn heel wat gezellige zitelementen voorzien, je kan er op het gemak rondkijken en kiezen uit een schat aan voorleesverhalen. Daarnaast organiseert de bibliotheek vanaf 10 december opnieuw tweewekelijkse voorleesuurtjes op zaterdagvoormiddag voor kinderen tussen 2,5 en 7 jaar. We kunnen voor deze activiteit terugvallen op een team enthousiaste voorlezers,” besluit burgemeester Patrick Dewael.