Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

10-jarig bestaan vernieuwde woonzorgcentrum De Motten

Het vernieuwde woonzorgcentrum De Motten bestaat vandaag 10 jaar. Het personeel blikt hierop terug met een feestelijk ontbijt.

10 jaar geleden was het woonzorgcentrum in volle voorbereiding voor de verhuis van de laatste afdelingen ‘De Bleek’ en ‘De Zeedijk’ naar het vernieuwde gedeelte van het woonzorgcentrum. De afdeling ‘Bos’ werd voor het eerst in gebruik genomen, evenals de burelen en de tweede fase van de afdelingen ‘Veld’ en ‘Bloementuin’.

 In het gedeelte van het woonzorgcentrum dat vernieuwd werd in 2012 waren 73 nieuwe kamers voorzien waaronder 6 kamers voor het centrum voor kortverblijf. In 2014 ging de laatste fase in van de vernieuwing. Toen verhuisden ook de bewoners van de appartementen mee en werden de cafetaria en het dienstencentrum De Piepel aangepakt.

 “65 bewoners verhuisden 10 jaar geleden naar de nieuwe afdelingen in ons woonzorgcentrum. Dat bracht toen heel wat voorbereiding en uitdagingen met zich mee. Terwijl met man en macht gewerkt werd om alles vlot te laten verlopen, genoten de bewoners van optredens en animatie. Vandaag, 10 jaar later, blikken we terug met personeel en bewoners. Het personeel wordt getrakteerd op een feestelijk ontbijt en in ons weekendkrantje brengen we een terugblik met foto’s uit de oude doos,” zegt Jos Schouterden, schepen van Sociale Zaken.

Patrick Dewael, burgemeester: ”Bewoners een warm en comfortabel thuisgevoel geven met enerzijds respect voor privacy en voldoende mogelijkheden tot sociaal contact en toegewijde zorgverlening waren de basisvoorwaarden bij de vernieuwing van het voormalige Sint-Jacobusrusthuis. De nieuwe naam ‘woonzorgcentrum De Motten’ kwam er na een bevraging en in samenspraak met de bewoners”.