Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Opheldering bij fietsdiefstallen in Tongeren

Tijdens de afgelopen maanden werden meerdere elektrische fietsen en dure racefietsen gestolen in en rondom het Tongerse stadscentrum. Al gauw kwamen - na het analyseren van de camerabeelden - enkele verdachten in beeld. Een verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Volgens burgemeester Dewael is het gebruik van camerabeelden cruciaal bij het ophelderen van dergelijke diefstallen. “We zullen daarom het cameranetwerk in Tongeren nog verder uitbouwen.  De aanwezigheid van camera’s in het straatbeeld verhoogt bovendien het veiligheidsgevoel van de inwoners.”

Bij de politie Tongeren-Herstappe werd er de afgelopen maanden meermaals melding gedaan van diefstallen van elektrische- en dure racefietsen. Na analyse van de camerabeelden werden er enkele huiszoekingen gedaan. Meerdere fietsen en fietsonderdelen werden aangetroffen.

Verder onderzoek wijst uit dat het probleem zich niet beperkt tot Tongeren alleen. Enkele gestolen fietsen hadden intussen al een andere kleur gekregen of waren gedemonteerd. Herkenning wordt op die manier moeilijker werd gemaakt.

“Eén verdachte werd in deze zaak voorgeleid bij de onderzoeksrechter en bekende meerdere diefstallen te hebben gepleegd. Het onderzoek wordt nog verdergezet. Aan de diefstallenplaag is inmiddels een einde gekomen, zegt korpschef Geert Luypaert.

De politie van Tongeren-Herstappe blijft sterk inzetten op dit fenomeen dat niet enkel de inwoners treft maar ook nefast is voor het fietstoerisme.