Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Fifty-One amAtae Tongeren steunt Pleegzorg Limburg

Gepubliceerd op 22 november 2022 om 22:54

Van 18 tot en met 27 november is het de Week van de Pleegzorg.

Voorzitter Fifty-One amAtae Tongeren Francine Simons vertelt:

‘Pleegzorg is een hulpvorm voor kinderen en jongeren die om verschillende redenen tijdelijk niet thuis kunnen of mogen wonen.

Pleeggezinnen bieden gedurende die tijd opvang en zorg aan pleegkinderen. Ze doen dat vrijwillig!

Wij mochten onlangs in onze club een enthousiaste pleegmama Petra verwelkomen, die kwam vertellen over de geweldige band die ze heeft met haar pleegzoon Philippe. Het deed ons zoveel plezier om te horen met hoeveel liefde Petra en haar man hun pleegzoon een warme thuis bieden.

Kristien van Pleegzorg Limburg vertelde over de initiatieven die er georganiseerd worden voor de pleegkinderen en de pleegouders. Zo gaan de kinderen jaarlijks samen op kamp. En hier kijken zij naar uit, want tijdens deze kampweek voelen zij aan den lijve dat zij niet alleen zijn, dat er nog kinderen zijn die opgevangen worden door liefdevolle pleegouders, omdat hun eigen mama en papa het even moeilijk hebben…  

Om dit alles goed te kunnen organiseren is Pleegzorg afhankelijk van steun en wij hebben met onze club beslist om hen 3.000 euro te schenken om hun volgende kamp te organiseren.

Ook geven wij hun 75 snoepzakjes ter gelegenheid van Sinterklaas. Wij zijn heel blij om dit mooie initiatief te kunnen steunen.’