Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Nieuw Digipunt in Kringloopwinkel Reset Tongeren

Vorige week opende in Tongeren een  nieuw Digipunt in de Kringloopwinkel Reset Tongeren. De ‘Digihelper’ staat voor je klaar op woensdag, tussen 13u en 16u (alle oneven kalenderweken). Je kan bij hem of haar  terecht met al je vragen over de digitale wereld. 

 Project DIGI-taal

“De digitale kloof wordt alsmaar groter en dat probleem willen we in Tongeren bij de wortels aanpakken,” zegt Patrick Dewael, burgmeester stad Tongeren. “Daarom richten we meerdere Digipunten op. Er is er al eentje in ons dienstencentrum De Piepel, één op Paspoel en één in de Nieuwe Volksbond. Nu komt er eentje bij in Kringloopwinkel Reset Tongeren. Op die manier zijn de digipunten in meerdere buurten aanwezig en laagdrempelig bereikbaar,” volgens burgemeester Dewael.

Nieuw Digipunt in Tongeren

Het nieuwe Digipunt van Tongeren vind je in de Kringloopwinkel Reset (Gasthuisbosdreef 31). Je kan er terecht elke woensdag tussen 13 en 16 uur (alle oneven kalenderweken).

“We vinden het geweldig dat er, na het Digipunt in Kringloopwinkel Beverlo, vorige week een tweede Digipunt opende in onze organisatie”, vertelt Nathalie Put, directeur van vzw Reset. “We willen als maatwerkbedrijf volop inzetten op het versterken van de competenties van onze medewerkers én op hulp bieden aan onze lokale gemeenschappen. Een Digipunt sluit hier naadloos bij aan. We merken dat de digitale kloof toch dieper is dan zichtbaar aan de oppervlakte en niet alleen bij onze medewerkers, ook bij onze klanten horen we dat er toch veel vragen zijn. We zijn met Reset dan ook heel trots om deel te kunnen uitmaken van dit partnerschap om de Tongenaren te kunnen ondersteunen in dit digitale tijdperk. Daarom stellen we onze kringloopwinkel dan ook graag open voor de experts van Digipunt”, weet mevrouw Put nog toe te voegen. 

Diensten
“Het is de bedoeling dat in Tongeren iedereen ergens terecht kan met zijn of haar digitale (basis)vragen”, laat Evelyne Stassen, schepen van Sociale Zaken, weten. “Denk maar aan: het installeren van Itsme, een veilig wachtwoord aanmaken, invullen van online formulieren, vragen over de instellingen van je toestel, phishing herkennen,… Een hele waaier aan onderwerpen”.

 DIGbij = dichtbij

DIGbij is de digibank van Zuid-Limburg die inzet op digitale ongelijkheid. DIGbij brengt mediawijsheid en digitaal materiaal dichtbij.

“DIGbij werkt met enkele centrale digipunten die open en vrij toegankelijk zijn. Deze digipunten zijn naast een uitleendienst voor laptops/tablets en een openbare computerruimte met open WIFI, ook een plaats voor vorming en opleiding in digitale vaardigheden en mediawijsheid, met flankerend, preventief en integraal vakantieaanbod. Een laptop of tablet uitlenen kan tijdens de zitdag van digibank DIGbij, op donderdagnamiddag, in ons lokaal dienstencentrum De Piepel,” besluit schepen Stassen.

4 Digipunten in Tongeren

  • Dienstencentrum De Piepel: Dijk 118
  • Buurthuis Paspoel: Thyslaan 21
  • De Nieuwe Volksbond: Momberstraat 11
  • Kringloopwinkel Reset: Gasthuisbosdreef 31

Het project ‘DIGI-taal’ wordt uitgerold door het partnerschap OCMW Tongeren, Link in de Kabel vzw en In-Z-vzw met financiële steun vanuit het nationale en Europese plan voor herstel en veerkracht.