Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Op 21 juni kreeg voetbalclub VC Jekervallei Sluizen een nieuwe professionele zitmaaier.

Deze werd overhandigd door Gerard Stassen, schepen van Sport, schepen Johnny Vrancken en sportfunctionaris van stad Tongeren Rondas Stefan.

Type GR-1600 II Dieselmotor 479cc – 13,50 pk

Totale kostprijs van het toestel: 7.325 € BTW incl.

Gerard Stassen, schepen van Sport :”Stad Tongeren wil alle sportclubs die instaan voor het onderhoud van een grasterrein, een zitmaaier ter beschikking stellen. Het aard en het type van machine wordt bepaald door Stad Tongeren, en dit in functie van de te maaien oppervlaktes.”

Alle clubs gaan met de stad Tongeren het engagement aan dat ze gedurende 10 jaar zelf zullen instaan voor het onderhoud van hun grasterreinen. De stad Tongeren zorgt voor een jaarlijks onderhoud van het toestel, de club zelf moet zoveel mogelijk zorg dragen voor het toestel en staat zelf in voor alle wisselstukken en herstellingen.

Er wordt hierover met elke vereniging een overeenkomst afgesloten.

“Het  voordeel van dergelijke manier van werken is dat de verenigingen nu zelf kunnen bepalen wanneer hun grasterrein gemaaid moet worden.  Als de stad Tongeren dit in eigen regie zou uitvoeren, zou er nooit voor alle clubs op het meest geschikte ogenblik kunnen gemaaid worden.

Verder worden de clubs ook geresponsabiliseerd in het onderhoud.  En wat men zelf doet, doet men meestal beter ! Een bijkomend voordeel voor Stad Tongeren is dat het personeel dat hiervoor beschikbaar gesteld moest worden, nu naar andere taken kan oriënteren,” aldus schepen Stassen

 

Tekst en foto Nico Francois