Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Op vrijdag 12 juli is Sebak Pokhrel uit Nepal speciaal naar Tongeren afgezakt voor “Een lichtje voor Nepal”, dat Louis Boosten ( 10 jaar) uit Henis samen met zijn ouders heeft georganiseerd, met de verkoop van hun zelfgemaakte kaarsenhouders dat maar liefst 11.500 euro heeft opgebracht voor “Helpende voor Nepal.

Louis heeft samen met mama en papa ook een petekindje in Nepal. Dankzij de sponsering van Louis kunnen er nu 900 kinderen hun medische kosten gedekt worden, ondertussen zijn er al 172 kinderen gesteund voor hun studies.

Louis en zijn mama, Caroline Lambrechts en papa, David Boosten kregen van Sebak Pokhrel een handgemaakte sjaal uit Nepal overhandigd, deze is in hun cultuur een groot teken van dankbaarheid.

Sebak Pokhrel  wordt iedere 5 jaar uitgenodigd naar België door de vzw “Helpende handen voor Nepal” om de mensen te ontmoeten die een petekind hebben in Nepal. Hij is de contactpersoon in Nepal voor de vzw en regelt alle financiële aangelegenheden zoals de schoolgelden en de medische kosten. Hij verblijft dan enkele dagen bij Alain Huygen, stichter van de vzw “ Helpende Handen Voor Nepal”. Het is een VZW die de kinderen in Nepal een kans op deftig onderwijs willen geven en ook medische bijstand willen bieden.