Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Vrijdag 17 januari vond de officiele inhuldiging plaats van de klascontainer voor de leerlingen van het 2de leerjaar van GBS De Zevensprong in Piringen. Het werd een mooi openingsfeestje voor alle leerkrachten en de ouders van het 2de leerjaar.

Mevr. Brigitte Portugaels heeft haar grond ter beschikking gesteld en hebben ze dan samen met het stadsbestuur ervoor gezorgd dat er een nieuwe klascontainer kwam, door het toenemende aantal leerlingen was dit zeer noodzakelijk.  Voor het eerst in de geschiedenis van de school in Piringen zijn het eerste en tweede leerjaar volledig aparte klassen geworden, vroeger zaten zij samen als graadsklas.

Na de kerstvakantie hebben de 16 leerlingen van het 2de leerjaar hun intrek genomen in dit nieuwe lokaal, voorheen zaten zij in een klein zorglokaaltje.

Voor dit feestelijk moment was er een escape room uitgestippeld. De leerlingen moesten opdrachten uitvoeren om uiteindelijk met een schaar een deurgat uit te knippen uit een zeil.

“Ik ben heel blij om vandaag het nieuwe klaslokaal te openen. Als de school daar nood aan heeft is dit vooral te danken aan de inzet en passie van de directie en dit onderwijscorps. Ze staan er om bekend dat ze een heel dynamische school hebben waar de kinderen graag naar toe komen en de ouders alle vertrouwen hebben om ze te brengen. En ik vind als bestuur dat we daarin moeten volgen en dat bewijzen we ook met deze opening”, aldus Guy Schiepers, schepen van onderwijs.

Klik op de foto's om ze te vergroten