Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Van 16 tot 24 november loopt de Voorleesweek, een jaarlijkse campagne die het voorlezen bij kinderen aanmoedigt. In bibliotheken, boekenhandels, kinderdagverblijven en scholen over heel Vlaanderen wordt gedurende een hele week het belang en plezier van voorlezen in de kijker gezet.

Op maandag 18 november hebben An Christiaens, Marcel, Simone en Christina (voorleesteam bib) voorgelezen in Basisschool Jeugdland Lauw.

De Voorleesweek werd afgelopen zaterdag  ingezet met een knus voorleesuurtje rond een geïmproviseerd bed. Gezelligheid troef mét knuffels en dekentjes! De hongerigen onder hen konden een lekkere pannenkoek smullen!

 “De voorleesweek van 16 tot 24 november, staat in het teken van ‘voorleesrituelen’: elke avond een verhaaltje na het tandenpoetsen, elke ochtend een gedicht in het kinderdagverblijf. Wat is jullie voorleesritueel? Van voorlezen een vaste gewoonte maken, daar draait het om! Ook het voorleesteam van onze bib leest voor tijdens de Voorleesweek en trekt gedurende één week naar de Tongerse basisscholen. Vandaag ging ik mee op pad om voor te lezen in de laatste kleuterklas van basisschool Jeugdland in Lauw. Wil jij ook zelf voorlezen? Kom dan naar de bib! Voorlezen is immers een onmisbaar element voor de taalontwikkeling van een kind,” aldus An Christiaens, burgemeester wnd.

Wie zich geroepen voelt om voor te lezen, kan contact opnemen met bibliothecaris An Lysens:  012/800.059 

Klik op de foto's omzet te vergroten