Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Zondag, 25 augustus vond, voor het derde jaar op rij, het evenement  van  Trampolien plaats in de tuinen van het kasteel  Ridderborn in Vliermaalroot.

Met optredens van “A la Carte”, “Patris & C°” “The domestic Violins”, “Henri Dylst” en de “Barbies” was het niet alleen ludiek en sfeervol maar ook  cultureel hoogstaand.

Dranken en lekkers aan democratische prijzen gingen vlot over de toog.

De kinderen konden zich vergapen aan heuse sprookjesfiguren, kabouterdorpjes.. iedereen genoot van onverwachte, stijlvolle fantasietjes in dit prachtige park.

Voorzitter Laura Neesen en haar team keken moe maar voldaan terug op een geslaagde dag met een grote opkomst. Het kasteel Ridderborn werd gratis ter beschikking gesteld door de eigenaars.

 De opbrengst gaat integraal naar de vzw Trampolien. Voor meer uitleg kan u terecht op      www.trampolien.be

Trampolien vzw wil bijdragen aan de aanpak en vermindering van de problematiek van intrafamiliaal geweld en van geweld in vertrouwensrelaties. Wij willen de vrouwen, mannen en kinderen die dergelijk geweld hebben ondergaan of die er getuige van waren en daar onder lijden, ondersteunen via het vergemakkelijken van de hulpverlening. Via ons steunfonds en onze methodiek kunnen slachtoffers die het financieel niet breed hebben, toch rekenen op een snelle en professionele hulp zodat zij de nodige veerkracht kunnen ontwikkelen om hun leven weer op een positief spoor te krijgen.

Trampolien vormt een unieke schakel in het werkveld van hulpverleningsorganisaties rond deze problematiek, in die zin dat het de leemte vult die kan ontstaan tussen geweldsituatie en snelle therapeutische ondersteuning. In het officiële traject lopen de wachttijden immers op tot 1 à 2 jaar.

Trampolien is in 2013 ontstaan vanuit een nood die ons gesignaleerd werd door de Jeugdrechtbank van Tongeren. Een aantal van onze leden zijn lid van Epinona Club Soroptimist Tongeren. Een kerngroep besloot de krachten te bundelen voor Trampolien! Andere bestuursleden en externe expertise werden betrokken.